Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk Bilthoven – Bilthoven
Julianalaan 17a 3722 GD Bilthoven Tel:030-228 0353 030-229 2444
Header afbeelding

Praktijknieuws

Collega’s in opleiding

Sinds deze maand zijn er twee nieuwe collega’s gestart welke in opleiding zijn voor doktersassistent. Neira doet de opleiding in de werken-leren variant. Dat betekent dat u haar de komende tijd op maandag, dinsdag en vrijdag (om de week) tegen komt in de praktijk. Sofie loopt tot en met juli 2024 stage bij ons op de donderdag en vrijdag.

De Luisterlijn

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten. Meer weten? Klik dan hier!

Dementiezorg in Bilthoven / De Bilt

Onze huisartsenpraktijk is actief betrokken bij het Netwerk Dementie De Bilt. Dit is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen die zich bezighouden met zorg en welzijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in onze regio. Zij hebben onder andere een website ontwikkeld waarop allerlei informatie over dementie en mantelzorgondersteuning in de gemeente De Bilt is terug te vinden.

Mocht u vragen hebben over de zorg of ondersteuning aan iemand met dementie, of bent u mantelzorger van iemand met dementie? De praktijkverpleegkundigen ouderenzorg (Esther Huijsman & Eline Otten) staan u graag te woord! Een afspraak met één van hen maken kan via de praktijkassistenten.

 

Moet ik naar de dokter?

Hardnekkige huiduitslag of een kind met koorts? Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is.

Moet ik naar de dokter? is volledig gericht op het uitvoeren van digitale zelftriage door patiënten. De applicatie is 24 uur per dag te gebruiken en geschikt gemaakt voor patiënten met lage gezondheidsvaardigheden. Gebruikers hebben gemiddeld minder dan 1 minuut nodig voor het doorlopen van een digitale triage.

DOWNLOAD NU DE GRATIS APP!