Afspraken bij praktijkverpleegkundigen – Huisartsenpraktijk Bilthoven – Bilthoven
Header afbeelding
Julianalaan 17a 3722 GD Bilthoven Tel:030-228 0353

Afspraken bij praktijkverpleegkundigen

Praktijkverpleegkundige/ praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

In onze praktijk werken wij met verschillende praktijkverpleegkundigen.
De praktijkverpleegkundigen Somatiek (POH-S) richten zich mn op de begeleidng van diabetespatiënten en patiënten met verhoogd vasculair risico, Astma en COPD.

Voor alle doelgroepen wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het NHG (Nederlands Huisarts Genootschap) en zijn wij aangesloten bij de zorggroep Unicum.  De zorggroep Unicum ziet onder andere toe op de kwaliteit van de geleverde diabeteszorg, de zorg voor patiënten met hart-vaatziekten en patiënten met COPD van de aangesloten huisartsenpraktijken.
Binnen de zorggroep wordt samengewerkt met diëtistes, pedicures en podotherapeuten en het Saltro diagnostisch Centrum.

Diabetes Mellitus 2 is een ziekte met mogelijk, op lange termijn, ernstige complicaties zoals hart- en vaatziekten, complicaties aan nieren, zenuwen en ogen. Om deze complicaties te voorkomen is het nodig dat mensen vaak jarenlang begeleid worden volgens vastgesteld protocol.

Patiënten met verhoogd vasculair risico worden ook door de POH-S begeleid. Voor deze doelgroep geldt eveneens dat het voorkomen van hart- en vaatziekten of complicaties bij een bestaande hart-vaatziekte uitgangspunt zijn in de begeleiding van deze doelgroep.

De praktijkverpleegkundige kan u ook begeleiden bij stoppen met roken.

De praktijkverpleegkundigen/praktijkondersteuner van onze praktijk zijn Tineke Liefting en Esther Huijsman i.o

Praktijkverpleegkundigen Ouderenzorg

Sinds juli 2016 is er in onze praktijk een verpleegkundige Ouderenzorg werkzaam. Zij richt zich vnl op de groep mensen van 60 jaar en ouder.
Degenen die zorg nodig hebben, zullen door haar veelal thuis worden bezocht.
De verpleegkundige ouderenzorg werkt (net als de POH-S) nauw samen met uw huisarts en uiteraard onder verantwoordelijkheid van uw huisarts. Zij zal op eigen initiatief contact met u opnemen, maar wanneer u zelf graag een afspraak met haar maakt is dit natuurlijk ook mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met de assistente van de praktijk.

De praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner ouderenzorg zijn Eline Otten-Hennipman en Esther Huijsman i.o.

Verpleegkundig specialist

U kunt voor bepaalde gezondheidsklachten ook terecht bij onze Verpleegkundig Specialist Eline Otten-Hennipman. Zij is onze, bij u bekende, verpleegkundige en sinds september 2021 gediplomeerd verpleegkundig specialist. Zij werkt onder supervisie van de huisarts en verricht zelfstandig spreekuur, waar het opstellen van behandelplannen, het coördineren van patiëntenzorg en het voorschrijven van medicatie onderdeel van zijn.

Wanneer u telefonisch contact opneemt voor een gezondheidsklacht, stelt de doktersassistent u een aantal vragen. Hiermee bepaalt ze de urgentie, complexiteit en ernst van uw klacht, zodat ze een afspraak voor u kan inplannen bij de juiste zorgverlener op het juiste moment. Soms is dat de huisarts, soms de doktersassistent zelf en in andere gevallen plant ze een afspraak bij de verpleegkundig specialist of praktijkondersteuner. Dit doet ze in overleg met u.

Voor de volgende klachten kunt u bij de verpleegkundig specialist terecht:

Klachten van keel, neus, oor en longen:

–       Hoesten;

–       Keelpijn;

–       Last van de bijholtes;

–       Kortademigheid.

Gewrichtsklachten:

–       Rug-, nek- of schouderpijn;

–       Verstuikingen/Verzwikkingen.

Oogklachten:

Jeukende of ontstoken ogen.