Belangrijke informatie over de Griepvaccinatie 2021 – Huisartsenpraktijk Bilthoven – Bilthoven
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Bilthoven
Julianalaan 17a 3722 GD
Bilthoven

Belangrijke informatie over de Griepvaccinatie 2021

Vrijdag 5 november was de jaarlijkse griepvaccinatie, ook dit keer georganiseerd in het H.F. Witte Centrum in de Bilt.

Door de overweldigende opkomst hebben we een groep mensen moeten teleurstellen, omdat alle griepvaccinaties halverwege de middag op waren. Wij betreuren dit en begrijpen dat dit voor u erg vervelend is. Uiteraard krijgt u allen op een later tijdstip alsnog een griepvaccinatie.

We krijgen veel vragen over de organisatie van de griepvaccinatie en willen u hier antwoord geven op de meest gestelde vragen.

V: Waarom waren er dit jaar te weinig vaccins beschikbaar?
A:   Wij bestellen onze vaccins op basis van het aantal gevaccineerden van het vorig jaar. De afgelopen 20 jaar hebben wij een gemiddelde opkomst van 65% bij de griepvaccinatie. Dit jaar is er een opkomst van 85% geweest.

V:  Waarom bestellen jullie niet voor iedereen die is uitgenodigd een vaccin?
A: Als wij voor iedereen die is uitgenodigd een vaccin bestellen, moeten wij per jaar zo’n 800 vaccins  weggooien, dat is uiteraard niet wenselijk.

V:   Waarom is de opkomst dit jaar zo veel hoger dan de afgelopen 20 jaar?
A:   Door de Corona-pandemie en de verwachtte ernst van de griep dit jaar heeft het RIVM in september een oproep in de media gedaan om allemaal een griepvaccinatie te komen halen, dit heeft geresulteerd in een veel hogere opkomst.

V:   Als in september al duidelijk was dat er een tekort zou ontstaan, waarom hebben jullie dan niet meteen extra vaccins bijbesteld?
A: Helaas kunnen wij geen tussentijdse bestellingen plaatsen.

V:   Er waren ook andere praktijken uit de Bilt/Bilthoven aan het vaccineren op 5 november, waarom konden jullie van hen niets lenen?
A:   Alle praktijken in de Bilt/Bilthoven hebben een tekort aan vaccins en hun mensen moeten teleurstellen, er is dus geen reserve in andere praktijken.

V:   Hoe gaat t nu verder?
A:   1. Iedereen die nog geen vaccin heeft gehad kan de vaccinatie krijgen in de praktijk op 26 november, tussen 14.30 en 16 uur; wij vragen u
        vanaf 22 november  telefonisch  hiervoor  een afspraak te maken met de assistente van de praktijk.
2. Enkele (kwetsbare) ouderen hebben een afspraak voor een thuisvaccinatie gekregen, deze mensen krijgen van ons telefonisch bericht.
3. Mensen die een afspraak hebben gekregen op donderdag 25 november tussen 14 en 16 uur worden door ons telefonisch op de hoogte gebracht, de afspraak               wordt verplaatst naar vrijdag 26 november.